Krematorium Berlin-Baumschulenweg (Teil 1)

Das Krematorium stand zwischen 1996 - 1998./ Built between 1996 and 1998, and was designed by Axel Schultes with Charlotte Frank IMG_7381 IMG_7382 IMG_7383 Built between 1996 and 1998, and was designed by Axel Schultes with Charlotte Frank Besonders eindrucksvoll ist das Innere des Gebäudes. Eine große Säulenhalle bietet Platz für die Gedanken und das Gedenken. IMG_7356 IMG_7363 The inner space, the high hall, which has been compared to Stonehenge, Carnac or the Mosque at Cordoba. Twenty-nine concrete supports, smooth as marble, rise from the ground like trees at irregular intervals, and give structure to the rectangular Hall of the Dead. Here their tops have circular crowns of daylight where they break through the ceiling, and a mirror-like circular pool lies in the centre of this vast grove of pillars. The geometrical clarity and the control of material and light in the crematorium is breathtaking.

Schreibe einen Kommentar

Pflichtfelder sind mit * markiert.